Myšlenky studenta studujícího svět...

Rozhovor - Jim Caviezel, Ježíš z Umučení Krista

16. 4. 2017 9:31
Rubrika: Nezařazené

-8- Nejspíš každý z nás zná film Umučení Krista od Mela Gibsona. Málokdo však ví alespoň něco málo o natočení tohoto filmu. Níže přikládám přeloženou zkrácenou část rozhovoru s hlavní postavou filmu - Jimem Caviezelem, hrající Ježíše. Pro ty, co nemají problém s angličtinou, doporučuji plnou verzi rozhovoru (cca 40 min.). Jim zde mluví především o samotném natáčení filmu, které bylo opravdu obdivuhodné, ale taky o životě nás křesťanů a mnohém jiném.

Zde však tedy přikládám, zejména pro ty, co bojují s angličtinou, zkrácenou část rozhovoru, kterou lze taky najít na Youtube.

Oba odkazy přikládám na závěr článku.

Rozhovor zde:

Caviezel: "... Já se nedívám jen na Pánovu smrt, která byla za nás všechny. Víte, dnešní moderní křesťané mi říkají: "Ježíš to udělal". Ano pravda, on obětoval život za nás. Takže on to udělal pro nás, já už nemusím. Ok... tak proč to (apoštol) Petr udělal? Proč to (apoštol) Jan udělal? Proč zbytek apoštolů tohle muselo vytrpět? Proč sebe obětovali pro Ježíše? Proč zemřelo tolik mučedníků ve 20. století? A co křesťané, které slýchávám v různých dokumentech, kteří byli popraveni muslimy? Oni popravují vaše bratry a sestry přímo teď. Kde je Bůh? Nenávidí je snad...?

Nemůžeme pokračovat jako křesťané tak, že budeme říkat: "Já budu křesťanem pouze tehdy, pokud to pro mě bude prospěšné." Hodně křesťanů je takových... Chci, abychom si pamatovali, že když se Ježíš setkal s Herodem, nepodíval se na něho. Udělal to snad proto, že to byla volba? Ne, tak to bylo již v Bibli psané.

Nemusíte chodit ven, zpívat a tancovat pro lidi, kteří tomu všemu nevěří, protože chcete, aby uvěřili. Ne, oni stejně nezačnou věřit. Modlete se za ně. To je způsob, kterým to lze změnit. Pochopte, že lidé si volí a budou volit zlo, ale vy nemusíte! ...  A ďábel si na vás zasedne. Už teď se na vás dívá a zjišťuje, kde jste slabí. Můžu dát někomu milión dolarů a on se obrátí, deset milionů jinému a padesát zase jinému. Všichni mi pak řeknou - to je volba - moje svoboda si vybrat. Každá generace (Američanů) by si měla uvědomit, že svoboda neexistuje proto, abychom jsme si dělali, co chceme, ale měli právo na to dělat to, co bychom měli dělat.

Moderátor: "Pravda..."

C: "Problém, který teď vidím, je skutečnost, že mnoho křesťanů se ponořilo do pohanství. Chtějí být skvělí jejím křesťanským a pohanským přátelům. Na tom není nic skvělého. Jediná věc, kterou postrádáme je, že nechceme být svatí. Nicméně jednoho dne přijde chvíle, kdy se vás (nás) budou ptát... a budete mít šanci buď se k Ježíši přiznat, a nebo ho popřít."

C: "Slyšívám stále od lidí z Hollywoodu, kteří mi říkají: "Víš co, zrovna mi umřel můj agent, a tento člověk byl tak v rozpacích z jeho smrti, že nechtěl nikoho, aby za ním přišel. Pro tyto lidi je to velmi těžké..."

C: "Potřebujeme křesťany, kteří se dívají na tvář smrti a rozumějí, že je to pouze další bod v našem životě. Povzbudit lidi, aby rozuměli, že na ně čeká Věčnost. Všichni zemřeme. Není žádná druhá smrt. Bůh nikdy nikoho neposlal do pekla. To lidé si sami zvolili toto místo. Naše demokracie nemůže být udržována bez sdíleného odhodlání k určitým morálním pravdám o lidské osobě ve společnosti. Základní otázkou před demokratickou společností je tato: "Jak bychom měli spolu žít?" A hledání odpovědi na tuto otázku nemůže vyloučit morální pravdu a uvažování. Postavte se mimo tuto zkorumpovanou společnost, moji bratři a sestry. Nebyli jste narozeni, abyste do ní patřili, ale tomu, abyste stáli mimo tuto společnost.

Moderátor: "..."

C: "... Ale lidé musí vidět ve vás Boha. Vy musíte být jejich světlem, protože když to oni ve vás uvidí a budou chtít např. způsobit sebevraždu, ale pak uvidí vás, nakonec si to rozmyslí a neučiní tak! 

C: "… You are beyond Jesus Christ..."

 

Přeložený rozhovor z: https://www.youtube.com/watch?v=KP4xmyB39Ps

Full verze: https://www.youtube.com/watch?v=0Ejaw0F8-sY&app=desktop

Omlouvám se předem, pokud se v překladu vyskytují nějaké chyby. Je to můj první překlad videa z Youtube.

 

Krásné Velikonoce! :-)

Zobrazeno 2298×

Komentáře

spitfire

Vzpomene si ještě Jim na svou roli vojína Witta?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Kdo píše?

tOmAsss37
na signály.cz

Jsem studentem Vysoké školy ekonomické v Praze. Rád čtu, píšu a pomáhám - jakkoliv. Mým "malým" osobním cílem je jednou dokázat pomoci co nejvíce lidem a to především po té stránce finanční (čti finanční a duchovní). Mezi další mé koníčky patří běh, plavání, čtení, investování a vlastně... cokoliv, kde nechybí legrace. Budu rád za každého, koho zaujmou má slova :-)

Autor blogu Grafická šablona Nuvio